3D virtualna šetnja!

Hrvatski institut za financijsku edukaciju prva je udruga u Republici Hrvatskoj koja za edukaciju o zaštiti potrošača, javnim uslugama i financijsku pismenost koristi interaktivne virtualne sadržaje primjenom najnaprednije 3D tehnologije. Naime, predstavnici udruge ocjenjuju da je usvajanje ovih sadržaja na taj način primjereniji od učenja iz knjiga, jer usvojena znanja koja se kroz interaktivne sadržaje praktično primijene ostaju u trajnom sjećanju.

Kako bi učenje bilo doživljaj, a doživljaj trajno pamćenje i usvajanje znanja, na radionicama će se koristiti interaktivne metode rada koje uključuju: društvene igre, rad u grupama i primjenu napredne 3D tehnologije virtualne stvarnosti. Interes škola za projekt je značajan!

Pogledajte našu prvu virtualnu šetnju kroz Muzej Vodoopskrbe u Maloj Mlaki https://my.matterport.com/show/?m=eUEDgn291rT koja se koristiti na radionicama u edukativne svrhe!

Vodocrpilište Mala Mlaka jedno je od najvećih vodocrpilišta Grada Zagreba na kojem se nalazi Muzej vodoopskrbe. Smješteno je na desnoj obali Save sa 10 glavnih i 5 pomoćnih bunara. Nalazi se u strogo čuvanom području, zaštitnoj zoni velikoj kao 400 nogometnih igrališta. Muzej Vodoopskrbe u Maloj Mlaci, uz muzej bečkog vodovoda jedini je takvog tipa u ovom dijelu Europe i svakako vrijedan pažnje javnosti. U Muzeju se čuvaju projekti vezani za širenje vodoopskrbnog područja i njegov tehnički razvoj kroz povijest. Zanimljivost je i svečana povelja o osnutku zagrebačke vodoopskrbe koju je izdao i potpisao austrougarski car Franjo II i hrvatski ban Mažuranić.

Hrvatski institut za financijsku edukaciju - vaš partner u financijskoj edukciji!