Novi projekt! Komunalko – savjetnik za potrošače

Kako bi se mladi razvili u odgovorne i informirane potrošače već u ranoj dobi ih treba educirati koja prava i obveza imaju kao potrošači. Kroz novi projekt Udruge HIFE pod nazivom „Komunalko – savjetnik za potrošače“,  koji će se realizirati uz potporu Grada Zagreba, doprinosimo informiranju i podizanju razine znanja potrošača, a što je posebno važno, osiguravamo dostupnost online sadržaja za edukaciju koja su pomoć nastavnicima, učiteljima i odgajateljima u provedbi edukacija u školama i vrtićima.

Slijedom navedenog u sklopu projekta bit će izrađeni eduaktivni online sadržaji koji će biti dostupni na našoj stranici.

Cilj Programa „Komunalko – savjetnik za potrošače“ je naučiti mlade, osim o osnovnim pravima koja su im osigurana Zakonom o zaštiti potrošača i o razumijevanju osobne i društvene odgovornosti nužne za održivost – kroz edukaciju o mjerama ušteda u kućanstvu, zatim promišljati i stjecati spoznaje o uzrocima i posljedicama ljudskoga utjecaja na prirodu te upoznati ih s osnovnim komunalnim uslugama Grada Zagreba.

Samo edukacijom potrošača stvaramo informirane potrošače koji čitaju i razumiju ono što kupuju/ugovaraju te odgovorno i svjesno preuzimaju rizike.

Hrvatski institut za financijsku edukaciju – Vaš partner u financijskoj edukaciji!